Parókavilág

Napjainkban már megszámolhatatlanul sok ember használ parókát különböző célokra.
1. Bulik, partyk, szilveszter, farsang stb.
Vannak olyanok, akik szilveszteri parti jellegű bulik erejéig hordanak csak parókákat. Az ilyen alkalmakkor ú.n. partyparókákat szoktak felvenni, amelyek elég rossz minőségűek, olcsók, ezért csak a vicc, vagy a lenge beöltözés kedvéért veszenek föl. Talán ez a fajta paróka a legelterjedtebb, hiszen ilyen kedvéért senki nem fog megvenni egy 5 vagy akár egy 10 ezer forintos parokát. A baj csak vele az, hogy nem lehet mosni, túl fényes, mert műanyag; és nagyon természetellenesen néznek ki.
2. Komolyabb jelmezek, beöltözés, cosplay
Sokan szoktak azért komolyabb jelmezeket készíteni különböző, erre kitalált rendezvényekre, alkalmakra (con). Ilyenkor is néhányan szoktak azért partyparókát alkalmazni, de a többség inkább kanekalon, vagy egyéb jó minőségű parókákat használ. Az ilyenek valódi haj érzetet tudnak kelteni, még akkor is, ha színesek. Az ilyenek alá a lányok (esetleg a profibb fiúk) parókasapkát szoktak venni, de ez megoldható akár egy lefoszlott szárú, már-már kidobásra ítélt harisnyával is.

Cosplay wigs

3. Mindennapi viselet
Vannak emberek, akik a mindennapjaikban is viselnek parókát. Bár ez nem annyira ajánlott, hiszen a paróka könnyen kócolódhat, és ha még nagyon jól rakjuk fel, akkor sem annyira kényelmes, mint az eredeti haj. De azért ilyen estekre is a jó minőségű parókákat használják. Leggyakoribb színek: Barna, Fekete, Vöröses barna, szőke; hiszen ezek a természetes hajszínek is.

Everyday wigs